автор: Илияна Ангелова За поредна година  ротарианците от Пловдив отбелязаха Световния

...
автор: Илияна Ангелова
За поредна година  ротарианците от Пловдив отбелязаха Световния
Коментари Харесай

Ротарианците в Пловдив продължават битката с полиомиелита

автор: Илияна Ангелова

За поредна година  ротарианците от Пловдив означиха Световния ден за битка с полиомиелита в Ротари парка в регион “Тракия “, където споделиха достиженията и провокациите в борбата с заболяването.

„ Ротари е организацията, която през 1979 година започва всеобщи имунизации против това осакатяващо заболяване, а през 1985 година слага началото на световната самодейност ПолиоПлюс.

През 1988 година Ротари Интернешънъл е в основата на основаването на световната самодейност за премахване на полиомиелита Енд Полио, към която се приобщават Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “, държавни организации и корпорации.

От 350 000 случая годишно през 1988 година през 2017 година случаите на полиомиелит в трите ендемични страни - Нигерия, Афганистан и Пакистан, са сведени до 17.

„ Това е достижение, което мъчно може да бъде подценено. Нужен е нашият глас, с цел да знае обществото какво се случва, нужни са нашите отделени средства, с цел да подкрепим тази наша идея в решаващо време “, споделя Наско Начев, паст президент на пловдивския клуб. В Ротари парка в ЖР „ Тракия “ бяха открити три осведомителни табели. Те описват за към този момент 20-годишната история на парка, какво съставлява Ротари организацията и кой е нейният основател. Събитието беше подкрепено и от младежките формирования Ротаракт и Интеракт, жителите на региона, от други Неправителствени организации и филантропични организации, както и от регионалния шеф Ангел Стоев - някогашен президент на Ротари клуб.

По традиция срещата приключи с обща фотография на участниците в асамблеята, които с вдигнати ръце демонстрираха знака емблема на акцията End Polio New.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР